македонски » каталонски   На пат


37 [триесет и седум]

На пат

-

+ 37 [trenta-set]

+ En camí

37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [trenta-set]

En camí

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Тој патува со мотор. El- v- e- m---. +
Тој патува со велосипед. El- v- a-- b--------. +
Тој пешачи. El- v- a p--. +
   
Тој патува со брод. El- v- e- v------. +
Тој патува со чамец. El- v- e- b----. +
Тој плива. El- n---. +
   
Дали овде е опасно? Qu- é- p------- e---- a---? +
Дали е опасно, сам / сама да стопирам? Qu- é- p------- f-- a-------- s--? +
Дали е опасно, навечер да се оди на прошетка? Qu- é- p------- p------- a l- n--? +
   
Ние го погрешивме патот. En- h-- e-------- d- c---. +
Ние сме на погрешен пат. An-- p-- m-- c---. +
Ние мораме да се вратиме. He- d- f-- m---- v----. +
   
Каде може овде да се паркира? On p---- e---------? +
Има ли овде паркиралиште? Qu- h- h- u-- z--- d-------------- a---? +
Колку долго може овде да се паркира? Qu--- d- t---- p-- e--------- a---? +
   
Возите ли скии? Qu- f- e---- v----? +
Се возите ли нагоре со лифтот за скијање? Qu- p--- a-- e- t-------- v----? +
Може ли овде да се изнајмат скии? És p------- l----- e----- a---? +