македонски » каталонски   Во училиште


4 [четири]

Во училиште

-

4 [quatre]

A l’escola

4 [четири]

Во училиште

-

4 [quatre]

A l’escola

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Каде сме? On s--?
Ние сме во училиштето. (N--------) s-- a l-------.
Ние имаме настава. (N--------) t---- c-----.
   
Ова се учениците. Aq----- s-- e-- a------.
Ова е наставничката. Aq----- é- l- m-----.
Ова е одделението. Aq----- é- l- c-----.
   
Што правиме? Qu- f--?
Ние учиме. (N--------) e-------.
Ние учиме еден јазик. (N--------) e------- u-- l------.
   
Јас учам англиски. Jo e------ l-------.
Ти учиш шпански. Tu e------- l---------.
Тој учи германски. El- e------ l--------.
   
Ние учиме француски. No------- e------- e- f------.
Вие учите италијански. Vo------- e------- l-------.
Тие учат руски. El-- / e---- e------- e- r--.
   
Учењето јазици е интересно. Es------ l------- é- i----------.
Ние сакаме да ги разбираме луѓето. (N--------) v---- c--------- l- g---.
Ние сакаме да зборуваме со луѓето. (N--------) v---- p----- a l- g---.