македонски » каталонски   Прашања за патот


40 [четириесет]

Прашања за патот

-

+ 40 [quaranta]

+ Demanar el camí

40 [четириесет]

Прашања за патот

-

40 [quaranta]

Demanar el camí

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Извинете! Pe-----! +
Можете ли да ми помогнете? Qu- e- p----- a-----? +
Каде има овде добар ресторан? On h- h- u- b-- r--------- p-- a---? +
   
Појдете лево зад аголот. Gi-- a l--------- a l- c--------. +
Потоа одете еден дел право напред. De----- c------- u-- m--- r----. +
Потоа одете сто метри на десно. De----- v--- c--- m----- a l- d----. +
   
Можете исто така да земете и автобус. Ta--- p-- a----- l--------. +
Можете исто така да земете и трамвај. Ta--- p-- p------ e- t------. +
Можете исто така да возите и позади мене. Ta--- e- p-- s----- e- c----. +
   
Како да стигнам до фудбалскиот стадион? Co- v--- a l------- d- f-----? +
Преминете го мостот ! Tr------ e- p---! +
Возете низ тунелот ! Pa--- p-- t----! +
   
Возете до третиот семафор. Va-- f--- a- t----- s------. +
Потоа свртете на првата улица десно. De----- p------ e- p----- c----- a l- d----. +
Потоа возете право напред преку следната раскрсница. Co------ t-- d--- e- e- p----- e----------. +
   
Извинете, како да стигнам до аеродромот? Pe-------- c-- v--- a l---------? +
Најдобро е да земете метро. El m----- é- a----- e- m----. +
Возете се едноставно до последната станица. Co------ f--- a l------- e------. +