македонски » каталонски   Разгледување на градот


42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [quaranta-dos]

La visita de la ciutat

42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [quaranta-dos]

La visita de la ciutat

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Дали пазарот е отворен во недела? Qu- e- m----- é- o---- e- d-------?
Дали саемот е отворен во понеделник? Qu- o--- l- f--- e- d------?
Дали изложбата е отворена во вторник? Qu- é- o----- l---------- e- d------?
   
Дали зоолошката градина е отворена во среда? Qu- e- o--- z------- e- d-------?
Дали музејот е отворен во четврток? Qu- e- o--- m---- e- d-----?
Дали галеријата е отворена во петок? Qu- l- g------ o--- e- d--------?
   
Смее ли да се фотографира? Es p-- f-- f----?
Мора ли да се плати влез? S’-- d- p---- e------?
Колку чини влезот? Qu--- c---- l--------?
   
Има ли некаков попуст за групи? Hi h- d-------- p-- a g----?
Има ли некаков попуст за деца? Hi h- d-------- p-- a-- n---?
Има ли некаков попуст за студенти? Hi h- d-------- d----------?
   
Каква е оваа зграда? Qu- é- a----- e------?
Колку е стара оваа зграда? De q--- é- a----- e------?
Кој ја изградил оваа зграда? Qu- v- c-------- a----- e------?
   
Јас се интересирам за архитектура. M’--------- l-------------.
Јас се интересирам за уметност. M’--------- l----.
Јас се интересирам за сликарство. M’--------- l- p------.