македонски » каталонски   Во зоолошка градина


43 [четириесет и три]

Во зоолошка градина

-

43 [quaranta-tres]

Al zoo

43 [четириесет и три]

Во зоолошка градина

-

43 [quaranta-tres]

Al zoo

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Таму е зоолошката градина. El z------- é- a---.
Таму се жирафите. Le- g------ s-- a---.
Каде се мечките? On s-- e-- ó----?
   
Каде се слоновите? On s-- e-- e-------?
Каде се змиите? On s-- l-- s----?
Каде се лавовите? On s-- e-- l-----?
   
Јас имам еден фотоапарат. Ti-- u-- c----- d- f----.
Имам исто така и една филмска камера. Ta--- t--- u-- c----- d- v----.
Каде има батерија? On p-- t----- p----?
   
Каде се пингвините? On s-- e-- p-------?
Каде се кенгурите? On s-- e-- c------?
Каде се носорозите? On e- t----- e-- r----------?
   
Каде има тоалет? On s-- e-- l------?
Таму има кафуле. Hi h- u- c--- a---.
Таму има ресторан. Hi h- u- r--------- a---.
   
Каде се камилите? On s-- e-- c------?
Каде се горилата и зебрите? On s-- e-- g-------- i l-- z-----?
Каде се тигровите и крокодилите? On s-- e-- t----- i e-- c--------?