македонски » каталонски   Излегување навечер


44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

+ 44 [quaranta-quatre]

+ Vida nocturna

44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [quaranta-quatre]

Vida nocturna

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Има ли овде дискотека? On h- h- u-- d-------- p-- a---? +
Има ли овде ноќен клуб? On h- h- u- c--- n------ p-- a---? +
Има ли овде кафеана? Qu- h- h- c-- b-- p-- a---? +
   
Што има вечерва во театар? Qu- h- h- a------ n-- a- t-----? +
Што има вечерва во кино? Qu- f-- a------ n-- a- c-----? +
Што има вечерва на телевизија? Qu- h- h- a------ n-- a l- t--------? +
   
Има ли уште билети за театар? En---- h- h- e------- p-- a- t-----? +
Има ли уште билети за кино? En---- h- h- e------- p-- a- c-----? +
Има ли уште билети за фудбалскиот натпревар? En---- h- h- e------- p-- a- p----- d- f-----? +
   
Јас би сакал / сакала да седам сосема позади. Vu-- s---- a- f---. +
Јас би сакал / сакала да седам некаде во средината. Vu-- s---- a- m--. +
Јас би сакал / сакала да седам сосема напред. Vu-- s---- a- d-----. +
   
Можете ли да ми препорачате нешто? Em p-- r-------- a----- c--- v----? +
Кога започнува претставата? Qu-- c------ l- s-----? +
Можете ли да ми обезбедите една карта? Em p-- d---- u-- e------? +
   
Има ли овде во близината игралиште за голф? Qu- h- h- u- c--- d- g--- p-- a---? +
Има ли овде во близината тениско игралиште? Qu- h- h- u-- p---- d- t----- a p---? +
Има ли овде во близината затворен базен? Qu- h- h- u-- p------ c------ p-- a---? +