македонски » каталонски   Во кино


45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [quaranta-cinc]

Al cinema

45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [quaranta-cinc]

Al cinema

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Ние сакаме во кино. Vo--- a--- a- c-----.
Денес се прикажува еден добар филм. Av-- f-- u-- b--- p---------.
Филмот е сосема нов. La p--------- é- c----------- n---.
   
Каде е благајната? On é- l- t-------?
Има ли уште слободни места? En---- h- h- e------- d----------?
Колку чинат влезните билети? Qu--- v-- l--------?
   
Кога започнува претставата? Qu-- c------ l- s-----?
Колку долго трае филмот? Qu--- d--- l- p---------?
Може ли да се резервират билети? Es p---- r------- e-------?
   
Јас би сакал / сакала да седам позади. Vu-- s---- a l- p--- d- d------.
Јас би сакал / сакала да седам напред. Vu-- s---- a l- p--- d--------.
Јас би сакал / сакала да седам во средината. Vu-- s---- a- m--.
   
Филмот беше возбудлив. La p--------- e-- d- s------.
Филмот не беше досаден. La p--------- n- e-- a-------.
Но книгата за филмот беше подобра. Pe-- e- l----- é- m----- q-- l- p---------.
   
Каква беше музиката? Co- e-- l- m-----?
Какви беа глумците? Co- e--- e-- a-----?
Имаше ли титлуван текст на англиски јазик? Hi h---- s-------- e- a-----?