македонски » каталонски   Во дискотека


46 [четириесет и шест]

Во дискотека

-

46 [quaranta-sis]

A la discoteca

46 [четириесет и шест]

Во дискотека

-

46 [quaranta-sis]

A la discoteca

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Дали е слободно ова место? És l----- a----- s-----?
Смеам ли да седнам покрај вас? Pu- s---- a- t-- c-----?
Со задоволство. Be- s----.
   
Како ви се допаѓа музиката? Co- t---- l- m-----?
Малку е прегласна. Un- m--- m---- f----.
Но групата свири сосема добро. Ar- b-- l- b---- t--- m--- b-.
   
Често ли сте овде? Ve s----- a--- v----?
Не, ова е прв пат. No- é- l- p------ v-----.
Не сум бил / била овде никогаш. En---- n- h- h---- v-----.
   
Танцувате ли? Vo- b-----?
Можеби подоцна. Mé- t---- p-----.
Јас не умеам да танцувам така добро. No s- b----- g---- b-.
   
Тоа е сосема едноставно. És m--- f----.
Јас ќе ви покажам. Li p-- e-------.
Не, подобро друг пат. No- m----- u-- a---- d--.
   
Чекате ли некого? Es-- e------- a---?
Да, мојот пријател. Sí- e- m-- a--- / x----.
Еве го позади, доаѓа! Ja h- a----- d----- a- f---!