македонски » каталонски   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

+ 5 [cinc]

+ Països i llengües

5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [cinc]

Països i llengües

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Џон е од Лондон. Jo-- é- d- L------. +
Лондон се наоѓа во Англија. Lo----- é- a l- G--- B-------. +
Тој зборува англиски. El- p---- a-----. +
   
Марија е од Мадрид. La M---- é- d- M-----. +
Мадрид се наоѓа во Шпанија. Ma---- e- t---- a E------. +
Таа зборува шпански. El-- p---- e-------. +
   
Петар и Марта се од Берлин. Pe--- i M----- s-- d- B-----. +
Берлин се наоѓа во Германија. Be---- e- t---- a A-------. +
Зборувате ли вие двајцата германски? To-- d-- p----- a------? +
   
Лондон е главен град. Lo----- é- u-- c------. +
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. Ma---- i B----- t---- s-- c-------. +
Главните градови се големи и бучни. Le- c------- s-- g---- i s---------. +
   
Франција се наоѓа во Европа. Fr---- e- t---- a E-----. +
Египет се наоѓа во Африка. Eg---- e- t---- a l-------. +
Јапонија се наоѓа во Азија. El J--- e- t---- a l-----. +
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. El C----- e- t---- a l-------- d-- N---. +
Панама се наоѓа во Средна Америка. El P----- e- t---- a l-------- C------. +
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. El B----- e- t---- a l-------- d-- S--. +