македонски » каталонски   Во базен за пливање


50 [педесет]

Во базен за пливање

-

+ 50 [cinquanta]

+ A la piscina

50 [педесет]

Во базен за пливање

-

50 [cinquanta]

A la piscina

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Денес е жешко. Av-- f- c----. +
Ќе одиме ли на базен? I s- a--- a l- p------? +
Имаш ли желба да одиме на пливање? Te-- g---- d- n----? +
   
Имаш ли крпа за бришење? Te-- u-- t--------? +
Имаш ли гаќи за капење? Te-- u- b-------? +
Имаш ли костим за капење? Te-- u- v----- d- b---? +
   
Умееш ли да пливаш? Sa-- n----? +
Умееш ли да нуркаш? Sa-- f-- s-----------? +
Умееш ли да скокаш во вода? Sa-- t------- a l------? +
   
Каде е тушот? On é- e- b---? +
Каде е кабината за пресоблекување? On é- e- v-------? +
Каде се очилата за пливање? On s-- l-- u------ d- n------? +
   
Длабока ли е водата? Qu- é- g---- f---- l------? +
Чиста ли е водата? Qu- é- n--- l------? +
Топла ли е водата? Qu- é- c------ l------? +
   
Се смрзнувам. Em g---. +
Водата е премногу студена. L'----- é- m---- f----. +
Излегувам сега од водата. Ar- s---- d- l------. +