македонски » каталонски   Набавки


51 [педесет и еден]

Набавки

-

51 [cinquanta-u]

Fer compres

51 [педесет и еден]

Набавки

-

51 [cinquanta-u]

Fer compres

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Сакам да одам во библиотеката. Vu-- a--- a l- b---------.
Сакам да одам во книжарницата. Vu-- a--- a l- l--------.
Сакам да одам до трафиката. Vu-- a--- a- q-----.
   
Сакам да изнајмам една книга. Vu-- m-------- u- l-----.
Сакам да купам една книга. Vu-- c------ u- l-----.
Сакам да купам еден весник. Vu-- c------ u- d----.
   
Сакам да одам во библиотеката, за да изнајмам една книга. Vu-- a--- a l- b--------- p-- m-------- u- l-----.
Сакам да одам во книжарницата, за да купам една книга. Vu-- a--- a l- l-------- p-- c------ u- l-----.
Сакам да одам до трафиката, за да купам еден весник. Vu-- a--- a- q----- a c------ e- d----.
   
Сакам да одам кај оптичарот. Vu-- a--- a c- l------.
Сакам да одам во супермаркетот. Vu-- a--- a- s----------.
Сакам да одам кај пекарот. Vu-- a--- a- f--- d- p- / a l- f----.
   
Сакам да купам очила. Vu-- c------ u- p----- d--------.
Сакам да купам овошје и зеленчук. Vu-- c------ f------ i v-------.
Сакам да купам лепчиња и леб. Vu-- c------ p----- i p-.
   
Сакам да одам кај оптичарот, за да купам очила. Vu-- a--- c- l------ p-- c------ u- p----- d--------.
Сакам да одам во супермаркетот, за да купам овошје и зеленчук. Vu-- a--- a- s---------- p-- c------ f------ i v-------.
Сакам да одам кај пекарот, за да купам лепчиња и леб. Jo v--- a--- a l- f---- p-- c------ p----- i p-.