македонски » каталонски   Купување


54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [cinquanta-quatre]

Fer compres

54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [cinquanta-quatre]

Fer compres

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Сакам да купам еден подарок. Vu-- c------ u- r----.
Но не нешто премногу скапо. Pe-- r-- m---- c--.
Можеби една рачна ташна? Po---- u-- b----?
   
Која боја би ја сакале? De q--- c---- l- v--?
Црна, кафеава или бела? Ne---- m---- o b-----?
Една голема или мала? Un- d- g--- o p-----?
   
Смеам ли да ја видам оваа? Qu- p-- v---- a------?
Дали таа е од кожа? És d- c---?
Или пак е од вештачки материјал? O d- p------?
   
Од кожа секако. De c---- é- c---.
Ова е еден особено добар квалитет. És d- m--- b--- q-------.
И ташната навистина е со многу поволна цена. I l- b---- é- r------- a u- b-- p---.
   
Ми се допаѓа. M'------.
Ќе ја земам. La c-----.
Дали можам евентуално да ја заменам? La p-- t------ s- d- c--?
   
Се разбира. Na---------.
Ќе ја спакуваме како подарок. L’---------- p-- r----.
Таму од спротива е благајната. La c---- é- a---.