македонски » каталонски   Работа / Занает


55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

55 [cinquanta-cinc]

Treballar

55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

55 [cinquanta-cinc]

Treballar

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Што сте по занает? De q-- t------- v----?
Мојот сопруг е лекар по занает. El m-- m---- é- m----.
Јас полудневно работам како медицинска сестра. (J-) t------- c-- a i-------- a t---- p------.
   
Набргу ќе одиме во пензија. Av--- e-- j--------.
Но даноците се високи. Pe-- e-- i------- s-- a---.
И здравственото осигурување е високо. I l------------ d- s---- é- c---.
   
Што сакаш да бидеш? Qu- v--- f-- d- g---?
Јас би сакал / сакала да бидам инженер. M'--------- s-- e-------.
Јас сакам да студирам на универзитетот. (j-) v--- e------- a l- u----------.
   
Јас сум практикант. Só- u- b----- / u-- b------.
Јас не заработувам многу. No g----- g----.
Јас сум на пракса во странство. Es--- f--- u--- p--------- a l----------.
   
Ова е мојот шеф. Aq---- é- e- m-- c-- / e- m-- "-----.
Јас имам љубезни колеги. Ti-- b--- c------- d- f----.
Напладне секогаш одиме во кантината. Al m------ s----- a--- a l- c------.
   
Јас барам едно работно место. Es--- b------ f----.
Јас сум веќе една година невработен / невработена. Es--- d-------- d-- d- f- u- a--.
Во оваа земја има премногу невработени. Hi h- m---- d--------- e- a----- p---.