македонски » каталонски   Чувства


56 [педесет и шест]

Чувства

-

+ 56 [cinquanta-sis]

+ Els sentiments

56 [педесет и шест]

Чувства

-

56 [cinquanta-sis]

Els sentiments

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
да се има желба Te--- g---s +
Ние имаме желба. Te--- g----. +
Ние немаме желба. No t---- g----. +
   
да се има страв Te--- p-r +
Јас се плашам. (J-) t--- p--. +
Јас не се плашам. (J-) n- t--- p--. +
   
да се има време Te--- t---s +
Тој има време. (E--) t- t----. +
Тој нема време. (E--) n- t- t----. +
   
да се досадуваш Av-------e +
Таа се досадува. (E---) s---------. +
Таа не се досадува. (E---) n- s---------. +
   
да се биде гладен Te--- g--a +
Дали сте гладни? Te--- g---? +
Нели сте гладни? Qu- n- t---- g---? +
   
Да се биде жеден Te--- s-t +
Вие сте жеден / жедна. (E--- / E----) t---- s--. +
Вие не сте жеден / жедна. No t---- s--. +