македонски » каталонски   Делови на телото


58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

+ 58 [cinquanta-vuit]

+ Les parts del cos

58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

58 [cinquanta-vuit]

Les parts del cos

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Јас цртам човек. Di----- u- h---. +
Најпрво главата. Pr---- e- c--. +
Човекот носи еден шешир. L'---- p---- u- b-----. +
   
Косата не му се гледа. El- c------ n- e- v----. +
Ушите исто така не му се гледаат. Le- o------ t----- e- v----. +
Грбот исто така не му се гледа. L’------- t----- e- v--. +
   
Ги цртам очите и устата. Di----- e-- u--- i l- b---. +
Човекот танцува и се смее. L'---- b---- i r--. +
Човекот има долг нос. L'---- t- u- n-- l----. +
   
Тој во рацете носи еден стап. (E--) p---- u- b---- a l-- m---. +
Тој околу вратот носи исто така и еден шал. Ta--- p---- u-- b------ a- v------ d-- c---. +
Зима е и студено е. És l------- i f- f---. +
   
Рацете се силни. El- b----- s-- m--------. +
Нозете исто така се силни. Le- c---- s-- m---------. +
Човекот е од снег. L’---- é- d- n--. +
   
Тој не носи панталони и мантил. (E--) n- p---- n- p-------- n- a----. +
Но човекот не се смрзнува. Pe-- l----- n- t- f---. +
Тоа е снешко. És u- n---- d- n--. +