македонски » каталонски   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

+ 59 [cinquanta-nou]

+ A l'oficina de correus

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [cinquanta-nou]

A l'oficina de correus

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Каде е најблиската пошта? On é- l-------- d- c------ m-- p------? +
Далеку ли е до најблиската пошта? Qu--- é- l- d-------- f--- a l-------- d- c------ m-- p------? +
Каде е најблиското поштенско сандаче? On é- l- b----- m-- p------? +
   
Ми требаат неколку поштенски марки. Ne------- a----- s------. +
За една картичка и едно писмо. Pe- a u-- p----- i u-- c----. +
Колку чини поштарината за Америка? Qu--- c---- e- f-------- p-- a A------? +
   
Колку е тежок пакетот? Qu--- p--- e- p-----? +
Можам ли да го испратам со авионска пошта? Qu- e- p-- e----- p-- v-- a----? +
Колку долго трае, додека да пристигне? Qu--- d- t---- t---- f--- q-- a-----? +
   
Каде можам да телефонирам? On p-- t-----? +
Каде е следната телефонска говорница? On é- l- c----- t--------- m-- p------? +
Имате ли телефонски картички? Qu- t- u-- t------ d- t------? +
   
Имате ли телефонски именик? Qu- t- u-- g--- t---------? +
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? Sa- e- c--- p-- t----- a À------? +
Само момент, да проверам. Un m------ v--- a v----. +
   
Линијата е секогаш зафатена. La l---- e--- s----- o------. +
Кој број го биравте? Qu-- n----- h- m----- v----? +
Најпрво морате да изберете нула. Pr---- h- d- m----- e- z---! +