македонски » каталонски   Читање и пишување


6 [шест]

Читање и пишување

-

+ 6 [sis]

+ Llegir i escriure

6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [sis]

Llegir i escriure

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Јас читам. (J-) l-------. +
Јас читам една буква. (J-) l------- u-- l-----. +
Јас читам еден збор. (J-) l------- u- m-- / u-- p------. +
   
Јас читам една реченица. (J-) l------- u-- f----. +
Јас читам едно писмо. (J-) l------- u-- c----. +
Јас читам една книга. (J-) l------- u- l-----. +
   
Јас читам. Jo l-------. +
Ти читаш. Tu l--------. +
Тој чита. El- l------. +
   
Јас пишувам. (J-) e-----. +
Јас пишувам една буква. (J-) e----- u-- l-----. +
Јас пишувам еден збор. (J-) e----- u-- p------. +
   
Јас пишувам една реченица. (J-) e----- u-- f----. +
Јас пишувам едно писмо. (J-) e----- u-- c----. +
Јас пишувам една книга. (J-) e----- u- l-----. +
   
Јас пишувам. Jo e-----. +
Ти пишуваш. Tu e------. +
Тој пишува. El- e-----. +