македонски » каталонски   Поставување прашања 1


62 [шеесет и два]

Поставување прашања 1

-

+ 62 [seixanta-dos]

+ Fer preguntes 1

62 [шеесет и два]

Поставување прашања 1

-

62 [seixanta-dos]

Fer preguntes 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
учи Ap-----e +
Учат ли учениците многу? El- e--------- a------ m---? +
Не, тие учат малку. No- a------ m--- p--. +
   
прашува Pr------r +
Го прашувате ли често наставникот? Fe- s----- p-------- a- m-----? +
Не, јас не го прашувам често. No- j- n- p------- s-----. +
   
одговара Re------e +
Одговорете молам. Re-------- s- u- p---. +
Јас одговарам. Re-----. +
   
работи Tr------r +
Работи ли тој сега? Qu- e--- t--------- (e--)? +
Да, тој работи сега. Sí- e--- t---------. +
   
доаѓа Ve--r +
Ќе дојдете? Qu- v----? +
Да, ќе дојдеме веднаш. Sí- a-------- i------------. +
   
живее Vi--e +
Живеете ли во Берлин? Vi--- a B-----? +
Да, јас живеам во Берлин. Sí- v--- a B-----. +