македонски » каталонски   Поставување прашања 2


63 [шеесет и три]

Поставување прашања 2

-

+ 63 [seixanta-tres]

+ Fer preguntes 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Јас имам хоби. (J-) t--- u- p---------. +
Јас играм тенис. (J-) j--- a t-----. +
Каде има игралиште за тенис? On é- l- p---- d- t-----? +
   
Имаш ли хоби? Te-- u- p--------- p-------? +
Јас играм фудбал. Ju-- a f-----. +
Каде има фудбалско игралиште? On é- e- c--- d- f-----? +
   
Ме боли раката. Em f- m-- e- b---. +
Ме боли стопалото и раката исто така. El p-- i l- m- t---- e- f-- m--. +
Каде има доктор? On é- e- m----? +
   
Јас имам автомобил. Ti-- u- c----. +
Јас исто така имам и мотор. Ta--- t--- u-- m----------. +
Каде има паркиралиште? On é- e- p-------? +
   
Јас имам пуловер. Ti-- u- j-----. +
Јас исто така имам јакна и едни фармерки. Ta--- t--- u-- j------ i u-- p-------- t-----. +
Каде има машина за перење алишта? On é- l- r--------? +
   
Јас имам чинија. Ti-- u- p---. +
Јас имам нож, вилушка и лажица. Ti-- u- g------- u-- f-------- i u-- c------. +
Каде се солта и биберот? On s-- l- s-- i e- p----? +