македонски » каталонски   Негирање 1


64 [шеесет и четири]

Негирање 1

-

64 [seixanta-quatre]

Negació 1

64 [шеесет и четири]

Негирање 1

-

64 [seixanta-quatre]

Negació 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Јас не го разбирам зборот. No e----- l- p------.
Јас не ја разбирам реченицата. No e----- l- f----.
Јас не го разбирам значењето. No e----- e- s---------.
   
наставник / учител el m----e
Го разбирате ли наставникот? En--- e- m-----?
Да, јас го разбирам добро. Sí- l------- b-.
   
наставничка / учителка la m----a
Ја разбирате ли наставничката? En--- l- m-----?
Да, јас ја разбирам добро. Sí- l------- b-.
   
луѓе la g--t
Ги разбирате ли луѓето? En--- l- g---?
Не, јас не ги разбирам сосема добро. No- n- l------- g---- b-.
   
пријателка la x----a
Имате ли пријателка? Té x----- v----?
Да, имам . Sí- e- t---.
   
ќерка la f---a
Имате ли ќерка? Té u-- f---- v----?
Не, јас немам ќерка. No- n- e- t---.