македонски » каталонски   Негирање 2


65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

+ 65 [seixanta-cinc]

+ Negació 2

65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [seixanta-cinc]

Negació 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Скап ли е прстенот? És c-- l------? +
Не, тој чини само сто евра. No- n---- c---- c--- e----. +
Но јас имам само педесет. Pe-- n---- e- t--- c--------. +
   
Готов / готова ли си веќе? Ha- a-----? +
Не, сеуште не сум. No- e----- n-. +
Но веднаш ќе бидам готов / готова. Pe-- a---- a----. +
   
Сакаш ли уште супа? Vo-- m-- s---? +
Не, не сакам повеќе. No- j- n- e- v---. +
Но сакам уште еден сладолед. Pe-- u- a---- g----. +
   
Живееш ли веќе долго овде? Qu- f- g---- q-- v--- a---? +
Не, штотуку еден месец. No- n---- u- m--. +
Но познавам веќе многу луѓе. Pe-- j- c---- u- m--- d- g---. +
   
Патуваш ли утре накај дома? Va- a c--- d---? +
Не, дури за викендот. No- n---- e-- c--- d- s------. +
Но се враќам веќе во недела. Pe-- j- t---- d-------. +
   
Дали твојата ќерка е веќе возрасна? La t--- f---- j- é- m---- d-----? +
Не, таа е штотуку седумнаесет. No- t- n---- d----- a---. +
Но таа веќе има дечко. Pe-- j- t- x----. +