македонски » каталонски   Присвојни заменки 2


67 [шеесет и седум]

Присвојни заменки 2

-

67 [seixanta-set]

Pronoms possessius 2

67 [шеесет и седум]

Присвојни заменки 2

-

67 [seixanta-set]

Pronoms possessius 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
очила le- u-----s
Тој ги заборави своите очила. (E--) h- o------ l-- s---- u------.
Каде се неговите очила? On h- p---- l-- s---- u------?
   
часовник el r------e
Неговиот часовник е расипан. El s-- r------- e--- e--------.
Часовникот е закачен на ѕидот. El r------- e--- e------- a l- p----.
   
пасош el p-------t
Тој го загуби својот пасош. (E--) h- p----- e- s-- p--------.
Каде е неговиот пасош? On é- e- s-- p--------?
   
тие – нивен el-- / e---- – e- s-u
Децата не можат да ги најдат своите родители. El- n--- n- p---- t----- e-- s--- p----.
Ама еве ги доаѓаат нивните родители! Pe-- j- a------ e-- s--- p----!
   
Вие – Ваш vo--- – e- s-u
Какво беше Вашето патување, господине Милер? Co- v- a--- e- s-- v------ s----- M-----?
Каде е Вашата сопруга, господине Милер? On é- l- s--- d---- s----- M-----?
   
Вие – Ваш vo--- – e- s-u
Какво беше Вашето патување, госпоѓо Шмит? Co- v- a--- e- s-- v------ s------ S------?
Каде е Вашиот сопруг, госпоѓо Шмит? On é- e- s-- m----- s------ S------?