македонски » каталонски   треба / има потреба – сака


69 [шеесет и девет]

треба / има потреба – сака

-

69 [seixanta-nou]

necessitar – voler

69 [шеесет и девет]

треба / има потреба – сака

-

69 [seixanta-nou]

necessitar – voler

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Ми треба кревет. (J-) n-------- u- l---.
Сакам да спијам. (J-) v--- d-----.
Има ли овде кревет? Hi h- u- l--- a---?
   
Ми треба лампа. (J-) n-------- u- l---.
Сакам да читам. (J-) v--- l-----.
Има ли овде една лампа? Hi h- u- l--- a---?
   
Ми треба телефон. Ne------- u- t------.
Сакам да телефонирам. Vu-- t-----.
Има ли овде телефон? Hi h- u- t------ a---?
   
Ми треба камера. Ne------- u-- c-----.
Сакам да фотографирам. Vu-- f-- f----.
Има ли овде камера? Hi h- u-- c----- a---?
   
Ми треба компјутер. Ne------- u- o--------.
Сакам да испратам една E-mail порака. Vu-- e----- u- c----- e---------.
Има ли овде компјутер? Hi h- u- o-------- a---?
   
Ми треба пенкало. Ne------- u- b-------.
Сакам да напишам нешто. Vu-- e------- a----- c---.
Има ли овде лист хартија и пенкало? Hi h- u- f--- d- p---- i u- b-------?