македонски » каталонски   Броеви


7 [седум]

Броеви

-

+ 7 [set]

+ Numeros

7 [седум]

Броеви

-

7 [set]

Numeros

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Јас бројам: (J-) c-----: +
еден, два, три U, d--- t--s +
Јас бројам до три. (J-) c----- f--- a t---. +
   
Јас бројам понатаму: (J-) s------- c-------: +
четири, пет, шест qu----- c---- s--, +
седум, осум, девет se-- v---- n-u +
   
Јас бројам. Jo c-----. +
Ти броиш. Tu c------. +
Тој брои. El- c-----. +
   
Еден. Први. U. E- p-----. +
Два. Втори. Do-. E- s----. +
Три. Трети. Tr--. E- t-----. +
   
Четири. Четврти. Qu----. E- q----. +
Пет. Петти. Ci--. E- c-----. +
Шест. Шести. Si-. E- s---. +
   
Седум. Седми. Se-. E- s---. +
Осум. Осми. Vu--. E- v----. +
Девет. Девети. No-. E- n---. +