македонски » каталонски   нешто сака


70 [седумдесет]

нешто сака

-

+ 70 [setanta]

+ agradar alguna cosa

70 [седумдесет]

нешто сака

-

70 [setanta]

agradar alguna cosa

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Сакате ли да пушите? Qu- l- a-------- f---- a v----? +
Сакате ли да танцувате? Qu- l- a-------- b----- a v----? +
Сакате ли да се прошетате? Qu- l- a-------- p------- a v----? +
   
Јас сакам да пушам. M’--------- f----. +
Сакаш ли една цигара? Vo------ u- c-------? +
Тој сака запалка. (E--) v------ f--. +
   
Сакам да се напијам нешто. M’--------- b---- a----- c---. +
Сакам да јадам нешто. M’--------- m----- a----- c---. +
Сакам малку да се одморам. M’--------- d-------- u-- m---. +
   
Сакам да Ве прашам нешто. M’--------- p----------- u-- c---. +
Сакам да Ве замолам за нешто. M’--------- d--------- u-- c---. +
Сакам да Ве поканам за нешто. M’--------- c---------- a u-- c---. +
   
Што сакате, молам? Qu- l- a-------- p------- s- u- p---? +
Сакате ли кафе? Vo----- u- c---? +
Или повеќе сакате чај? O p--------- u- t-? +
   
Сакаме да патуваме накај дома. En- a-------- a--- a c---. +
Сакате ли такси? Vo--- u- t---? +
Вие сакате да телефонирате. Vo------ t----- p-- t------. +