македонски » каталонски   нешто мора


72 [седумдесет и два]

нешто мора

-

+ 72 [setanta-dos]

+ haver de fer alguna cosa

72 [седумдесет и два]

нешто мора

-

72 [setanta-dos]

haver de fer alguna cosa

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
мора ha--- de +
Морам да го испратам писмото. Ha-- d------- u-- c----. +
Морам да го платам хотелот. Ha-- d- p---- l------. +
   
Мораш да станеш рано. T’--- d- l----- d-----. +
Мораш да работиш многу. Ha- d- t-------- m---. +
Мораш да бидеш точен. Ha- d-------- a t----. +
   
Тој мора да наполни бензин. (E--) h- d- p---- b------. +
Тој мора да го поправи автомобилот / возилото. (E--) h- d- r------ e- c----. +
Тој мора да го измие автомобилот / возилото. (E--) h- d- r----- e- c----. +
   
Таа мора да пазарува. (E---) h- d- f-- c------. +
Таа мора да го чисти станот. (E---) h- d- n------ l-----------. +
Таа мора да ги пере алиштата. (E---) h- d- r----- l- r---. +
   
Ние мораме веднаш да одиме на училиште. He- d----- d- s------ a l-------. +
Ние мораме веднаш да одиме на работа. He- d----- d- s------ a t--------. +
Ние мораме веднаш да одиме на лекар. He- d----- d- s------ a- m----. +
   
Вие морате да го чекате автобусот. He- d-------- l--------. +
Вие морате да го чекате возот. He- d-------- e- t---. +
Вие морате да го чекате таксито. He- d-------- e- t---. +