македонски » каталонски   Придавки 1


78 [седумдесет и осум]

Придавки 1

-

+ 78 [setanta-vuit]

+ Adjectius 1

78 [седумдесет и осум]

Придавки 1

-

78 [setanta-vuit]

Adjectius 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
една стара жена un- d--- g--- / v---a +
една дебела жена un- d--- g----a +
една радознала жена un- d--- c-----a +
   
една нова кола un c---- n-u +
една брза кола un c---- r---d +
една удобна кола un c---- c----e +
   
еден син фустан un v----- b--u +
еден црвен фустан un v----- v-----l +
еден зелен фустан un v----- v--d +
   
една црна ташна un- b---- n---a +
една кафеава ташна un- b---- m---ó +
една бела ташна un- b---- b----a +
   
љубезни луѓе ge-- s-------a +
учтиви луѓе ge-- a----e +
интересни луѓе ge-- i---------t +
   
мили деца Ne-- e---------s +
дрски деца Ne-- m--------s +
мирни деца Ne-- b-- e-----s +