македонски » каталонски   Придавки 2


79 [седумдесет и девет]

Придавки 2

-

79 [setanta-nou]

Adjectius 2

79 [седумдесет и девет]

Придавки 2

-

79 [setanta-nou]

Adjectius 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Облечена сум во син фустан. Po--- u- v----- b---.
Облечена сум во црвен фустан. Po--- u- v----- v------.
Облечена сум во зелен фустан. Po--- u- v----- v---.
   
Јас купувам една црна ташна. Co---- u-- b---- n----.
Јас купувам една кафеава ташна. Co---- u-- b---- m----.
Јас купувам една бела ташна. Co---- u-- b---- b-----.
   
Ми треба нова кола. Ne------- u- c---- n--.
Ми треба брза кола. Ne------- u- c---- r----.
Ми треба удобна кола. Ne------- u- c---- c-----.
   
Таму горе живее една стара жена. A d--- h- v-- u-- d--- g--- / v----.
Таму горе живее една дебела жена. A d--- h- v-- u-- d--- g-----.
Таму долу живее една радознала жена. A b--- h- v-- u-- d--- c------.
   
Нашите гости беа фини луѓе. El- n------ c-------- e--- g--- s--------.
Нашите гости беа учтиви луѓе. El- n------ c-------- e--- g--- e------.
Нашите гости беа интересни луѓе. El- n------ c-------- e--- g--- i----------.
   
Јас имам мили деца. Ti-- u-- f---- e----------.
Но соседите имаат дрски деца. Pe-- e-- v---- t---- u-- n--- m---------.
Дали Вашите деца се мирни? Qu- e- p----- b- e-- s--- f----?