македонски » каталонски   Минато време 2


82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

+ 82 [vuitanta-dos]

+ Passat 2

82 [осумдесет и два]

Минато време 2

-

82 [vuitanta-dos]

Passat 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Мораше ли да повикаш едно болничко возило? Ha---- d- t----- a u-- a---------? +
Мораше ли да го повикаш лекарот? Ha---- d- t----- a- m----? +
Мораше ли да ја повикаш полицијата? Ha---- d- t----- a l- p------? +
   
Го имате ли телефонскиот број? Сега го имав. Té e- n----- d- t------? F- n- r-- e- t----. +
Ја имате ли адресата? Сега ја имав. Té l-------? F- n- r-- l- t----. +
Имате ли карта од градот? Сега ја имав. Té e- p-- d- l- c-----? F- n- r-- e- t----. +
   
Дојде ли тој точно на време? Тој не можеше да дојде точно на време. Va v---- a l-----? N- v- p---- v---- a l-----. +
Го најде ли тој патот? Тој не можеше да го најде патот. Qu- v- t----- e- c---? N- v- p---- t----- e- c---. +
Те разбира ли тој? Тој не можеше да ме разбере. T’-------? N- e- p---- e-------. +
   
Зошто не можеше да дојдеш точно на време? Pe- q-- n- v-- p---- a------ a l-----? +
Зошто не можеше да го најдеш патот? Pe- q-- n- v-- p---- t----- e- c---? +
Зошто не можеше да го разбереш? Pe- q-- n- e- p----- e-------? +
   
Не можев да дојдам точно на време, бидејки немаше автобус. No v--- p---- a------ a l----- p----- n- a----- e-- a--------. +
Не можев да го најдам патот, бидејки немав карта на градот. No v--- p---- t----- e- c---- p----- n- t---- u- p-- d- l- c-----. +
Не можев да го разберам, бидејки музиката беше толку гласна. No e- p---- e------- p----- l- m----- e----- m--- a---. +
   
Морав да земам едно такси. Va-- h---- d- p------ u- t---. +
Морав да купам карта на градот. Va-- h---- d- c------ u- p-- d- l- c-----. +
Јас морав да го исклучам радиото. Va-- h---- d------- l- r----. +