македонски » каталонски   Прашања – Минато време 1


85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

+ 85 [vuitanta-cinc]

+ Preguntes – Passat 1

85 [осумдесет и пет]

Прашања – Минато време 1

-

85 [vuitanta-cinc]

Preguntes – Passat 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Колку имате испиено? Qu--- h- b----? +
Колку работевте? Qu--- h- t--------? +
Колку напишавте? Qu--- h- e-----? +
   
Како спиевте? Co- h- d-----? +
Како го положивте испитот? Co- h- a------ l-------? +
Како го најдовте патот? Co- h- t----- e- c---? +
   
Со кого разговаравте? Am- q-- h- p-----? +
Со кого се договоривте? Am- q-- h- q-----? +
Со кого славевте роденден? Am- q-- c------ e- s-- a---------? +
   
Каде бевте? On h- e----? +
Каде живеевте? On h- v-----? +
Каде работевте? On h- t--------? +
   
Што препорачавте? Qu- h- r--------? +
Што јадевте? Qu- h- m-----? +
Како дознавте? Qu- h- a----? +
   
Колку брзо возевте? A q---- v-------- h- c------? +
Колку долго летавте? Qu--- d- t---- h- v----? +
Колку високо скокнавте? A q---- a----- h- s-----? +