македонски » каталонски   Прашања – Минато време 2


86 [осумдесет и шест]

Прашања – Минато време 2

-

86 [vuitanta-sis]

Preguntes – Passat 2

86 [осумдесет и шест]

Прашања – Минато време 2

-

86 [vuitanta-sis]

Preguntes – Passat 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Која вратоврска ја носеше? Qu--- c------ h-- p-----?
Кој автомобил го купи? Qu-- c---- h-- c------?
За кој весник се претплати? A q--- d---- t---- a-----?
   
Кого видовте? Qu- h- v---?
Кого сретнавте? Am- q-- s--- t-----?
Кого препознавте? Qu- h- r--------?
   
Кога станавте? Qu-- s--- l-----?
Кога започнавте? Qu-- h- c-------?
Кога престанавте? Qu-- h- a-----?
   
Зошто се разбудивте? Pe- q-- s--- d--------?
Зошто станавте наставник? Pe- q-- s--- f-- m-----?
Зошто земавте такси? Pe- q-- h- a----- u- t---?
   
Од каде дојдовте? D'-- h- v-----?
Накаде отидовте? On h- a---?
Каде бевте? On h- e----?
   
Кому му помогна? Qu- h-- a-----?
Кому му пиша? A q-- h-- e-----?
Кому му одговори? A q-- h-- r------?