македонски » каталонски   Императив 2 (Наредбена форма)


90 [деведесет]

Императив 2 (Наредбена форма)

-

90 [noranta]

Imperatiu 2

90 [деведесет]

Императив 2 (Наредбена форма)

-

90 [noranta]

Imperatiu 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Избричи се! Af------!
Измиј се! Re-----!
Исчешлај се! Pe-------!
   
Јави се! Јавете се! Tr---- T-------!
Почнувај! Почнете! Co------ C------!
Престани! Престанете! Pa--- P---!
   
Остави го тоа! Оставете го тоа! De------- D-------!
Кажи го тоа! Кажете го тоа! Di-------- D-------!
Купи го тоа! Купете го тоа! Co-------- C--------!
   
Не биди никогаш нечесен! No s----- m-- d--------!
Не биди никогаш дрзок! No s----- m-- m--------!
Не биди никогаш неучтив! No s----- m-- d--------!
   
Биди секогаш чесен! Si---- s----- h-----!
Биди секогаш љубезен! Si---- s----- a--------!
Биди секогаш учтив! Si---- s----- a-----!
   
Одете си со здравје! Bo- v-----!
Внимавајте добро на себе! Cu--------!
Посетете не наскоро повторно! Vi--------- u-- a---- v-----!