македонски » каталонски   Сврзници 1


94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [noranta-quatre]

Conjuncions 1

94 [деведесет и четири]

Сврзници 1

-

94 [noranta-quatre]

Conjuncions 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиcatalà
Чекај, додека да престане дождот. Es---- f--- q-- d---- d- p-----.
Чекај, додека да бидам готов / готова. Es---- f--- q-- (j-) a----.
Чекај, додека тој да се врати. Es---- f--- q-- (e--) t----.
   
Ќе почекам, додека ми се исуши косата. Es---- f--- q-- s- m--------- e-- c------.
Ќе почекам, додека да заврши филмот. Es---- f--- q-- a---- l- p---------.
Ќе почекам, додека семафорот светне зелено. Es---- q-- e- p--- v--- e- s------.
   
Кога патуваш на одмор? Qu-- t--- v-- d- v-------?
Уште пред летниот распуст? Ab--- d- l-- v------- d------?
Да, уште пред да започне летниот распуст. Sí- a---- q-- c------- l-- v------- d------.
   
Поправи го кровот, пред да започне зимата. Re---- e- t----- a---- q-- c------ l-------.
Измиј си ги рацете, пред да седнеш на масата. Re----- l-- m--- a---- d- s---- a t----.
Затвори го прозорецот, пред да излезеш. Ta--- l- f------- a---- d- s-----.
   
Кога ќе се вратиш дома? Qu-- v--- a c---?
По наставата? De----- d- l- c-----?
Да, откако ќе заврши наставата. Sí- d------ q-- s----- a----- l- c-----.
   
Откако тој имаше несреќа, не можеше повеќе да работи. De----- d------ t----- u- a-------- j- n- p---- t--------.
Откако тој ја загуби работата, тој замина за Америка. De----- d- p----- e- s-- l--- d- t------- s--- v- a--- a A------.
Откако тој замина за Америка, тој стана богат. De----- d----- a-- E----- U----- e- v- f-- r--.