македонски » чешки   Лица


1 [еден]

Лица

-

1 [jedna]

Osoby

1 [еден]

Лица

-

1 [jedna]

Osoby

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
jас
jас и ти já a ty
ние двајцата my o-- / m- o-ě
   
тој on
тој и таа on a o-a
тие двајцата on- o-- / o-- o-ě
   
маж muž
жена že-a
дете dí-ě
   
една фамилија ro---a
мојата фамилија mo-- r----a
Мојата фамилија е овде. Mo-- r----- j- t---.
   
Јас сум овде. Js-- t---.
Ти си овде. Js- t---.
Тој е овде и таа е овде. On j- t--- a o-- j- t---.
   
Ние сме овде. Js-- t---.
Вие сте овде. Js-- t---.
Тие сите се овде. Vš----- j--- t---.