македонски » чешки   Вчера – денес – утре


10 [десет]

Вчера – денес – утре

-

+ 10 [deset]

+ Včera – dnes – zítra

10 [десет]

Вчера – денес – утре

-

10 [deset]

Včera – dnes – zítra

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Вчера беше сабота. Vč--- b--- s-----. +
Вчера бев во кино. Vč--- j--- b-- / b--- v k---. +
Филмот беше интересен. Te- f--- b-- z-------. +
   
Денес е недела. Dn-- j- n-----. +
Денес не работам. Dn-- n--------. +
Јас останувам дома. Zů----- d---. +
   
Утре е понеделник. Zí--- j- p------. +
Јас утре повторно работам. Zí--- z--- p------. +
Јас работам во канцеларија. Pr----- v k--------. +
   
Кој е ова? Kd- j- t-? +
Ова е Петар. To j- P---. +
Петар е студент. Pe-- j- s------. +
   
Кој е ова? Kd- j- t-? +
Ова е Марта. To j- M----. +
Марта е секретарка. Ma--- j- s---------. +
   
Петар и Марта се пријатели. Pe-- a M---- j--- p------. +
Петар е пријателот на Марта. Pe-- j- M----- p-----. +
Марта е пријателката на Петар. Ma--- j- P------ p---------. +