македонски » чешки   Месеци


11 [единаесет]

Месеци

-

+ 11 [jedenáct]

+ Měsíce

11 [единаесет]

Месеци

-

11 [jedenáct]

Měsíce

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
јануари le--n +
февруари ún-r +
март bř---n +
   
април du--n +
мај kv---n +
јуни če---n +
   
Ова се шест месеци. To j- š--- m-----. +
јануари, февруари, март, Le---- ú---- b-----, +
април, мај и јуни. du---- k----- a č-----. +
   
јули če-----c +
август sr--n +
септември zá-í +
   
октомври ří--n +
ноември li-----d +
декември pr-----c +
   
Ова се исто така шест месеци. To j- t--- š--- m-----. +
јули, август, септември Če------- s----- z---, +
октомври, ноември, декември. ří---- l------- a p-------. +