македонски » чешки   Пијалоци


12 [дванаесет]

Пијалоци

-

+ 12 [dvanáct]

+ Nápoje

12 [дванаесет]

Пијалоци

-

12 [dvanáct]

Nápoje

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Јас пијам чај. Pi-- č--. +
Јас пијам кафе. Pi-- k--- / k---. +
Јас пијам минерална вода. Pi-- m--------. +
   
Пиеш ли чај со лимон? Pi--- č-- s c-------? +
Пиеш ли кафе со шеќер? Pi--- s------- k---? +
Пиеш ли вода со мраз? Pi--- v--- s l----? +
   
Овде има забава. Je t--- p---- / v------ / m-----. +
Луѓето пијат шампањско. Pi-- s- š--------. +
Луѓето пијат вино и пиво. Pi-- s- v--- a p---. +
   
Пиеш ли алкохол? Pi--- a------? +
Пиеш ли виски? Pi--- w-----? +
Пиеш ли кола со рум? Pi--- k--- s r----? +
   
Јас не сакам шампањско. Ša------- m- n-------. +
Јас не сакам вино. Ví-- m- n-------. +
Јас не сакам пиво. Pi-- m- n-------. +
   
Бебето сака млеко. To d--- m- r--- m----. +
Детето сака какао и сок од јаболко. To d--- m- r--- k---- a j------- d---. +
Жената сака сок од портокал и сок од грејпфрут. Ta p--- m- r--- p---------- a g------ d---. +