македонски » чешки   Активности


13 [тринаесет]

Активности

-

+ 13 [třináct]

+ Činnosti

13 [тринаесет]

Активности

-

13 [třináct]

Činnosti

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Што прави Марта? Co d--- M----? +
Таа работи во канцеларија. Pr----- v k--------. +
Таа работи на компјутер. Pr----- s p--------. +
   
Каде е Марта? Kd- j- M----? +
Во кино. V k---. +
Таа гледа филм. Dí-- s- n- f---. +
   
Што прави Петар? Co d--- P---? +
Тој студира на универзитет. St----- n- u---------. +
Тој студира јазици. St----- j-----. +
   
Каде е Петар? Kd- j- P---? +
Во кафуле. V k------. +
Тој пие кафе. Pi-- k---. +
   
Каде сакаат да одат тие? Ka- c---- r--- / r---? +
На концерт. Na k------. +
Тие со задоволство слушаат музика. Po--------- r--- h----. +
   
Каде не сакаат да одат тие? Ka- c---- n----- / n-----? +
Во диско. Na d--------. +
Тие не танцуваат со задоволство. Ne---- t----. +