македонски » чешки   Чистење на куќата


18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

+ 18 [osmnáct]

+ Úklid

18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

18 [osmnáct]

Úklid

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Денес е сабота. Dn-- j- s-----. +
Денес ние имаме време. Dn-- m--- č--. +
Денес ние ќе го чистиме станот. Dn-- u------- b--. +
   
Јас ја чистам бањата. Já u------ k-------. +
Мажот ми ја мие колата. Mů- m----- u---- a---. +
Децата ги чистат велосипедите. Dě-- u---- k---. +
   
Баба ги полева цвеќињата. Ba----- z----- k------. +
Децата ја раскреваат детската соба. Dě-- s- u----- d----- p----. +
Мажот ми ја раскрева неговата работна маса. Mů- m----- s- u----- s--- p---- s---. +
   
Јас ги ставам алиштата во машината за перење алишта. Dá- p----- d- p-----. +
Јас ги закачувам алиштата. Po----- p-----. +
Јас ги пеглам алиштата. Vy------ p-----. +
   
Прозорците се извалкани. Ok-- j--- š------. +
Подот е извалкан. Po----- j- š------. +
Садовите се извалкани. Ná---- j- š------. +
   
Кој ги чисти прозорците? Kd- u---- o---? +
Кој всмукува прашина? Kd- v-------? +
Кој ги мие садовите? Kd- u---- n-----? +