македонски » чешки   Фамилија


2 [два]

Фамилија

-

2 [dvě]

Rodina

2 [два]

Фамилија

-

2 [dvě]

Rodina

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
дедо dě----k
баба ba----a
тој и таа on a o-a
   
татко ot-c
мајка ma--a
тој и таа on a o-a
   
син syn
ќерка dc--a
тој и таа on a o-a
   
брат br--r
сестра se---a
тој и таа on a o-a
   
чичко st--c
тетка te-a
тој и таа on a o-a
   
Ние сме една фамилија. My j--- r-----.
Фамилијата не е мала. Ro---- n--- m---.
Фамилијата е голема. Ro---- j- v----.