македонски » чешки   Мал разговор 1


20 [дваесет]

Мал разговор 1

-

+ 20 [dvacet]

+ Konverzace 1

20 [дваесет]

Мал разговор 1

-

20 [dvacet]

Konverzace 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Раскомотете се! Ud------ s- p------! +
Чувствувајте се како дома! Ci--- s- j--- d---! +
Што сакате да се напиете? Co s- d--- k p---? +
   
Сакате ли музика? Má-- r-- / r--- h----? +
Јас ја сакам класичната музика. Má- r-- k-------- h----. +
Еве ги моите CD – а. Ta-- j--- m- c------. +
   
Свирите ли на некој инструмент? Hr----- n- n----- h------ n------? +
Еве ја мојата гитара. To j- m--- k-----. +
Сакате ли да пеете? Zp----- r-- / r---? +
   
Имате ли деца? Má-- d---? +
Имате ли куче? Má-- p--? +
Имате ли мачка? Má-- k----? +
   
Еве ги моите книги. To-- j--- m- k----. +
Јас сега ја читам оваа книга. Má- r--------- t--- k----. +
Што сакате да читате? Co r-- / r--- č----? +
   
Сакате ли да одите на концерт? Ch----- r-- / r--- n- k-------? +
Сакате ли да одите во театар? Ch----- r-- / r--- d- d------? +
Сакате ли да одите на опера? Ch----- r-- / r--- d- o----? +