македонски » чешки   Мал разговор 2


21 [дваесет и еден]

Мал разговор 2

-

21 [dvacet jedna]

Konverzace 2

21 [дваесет и еден]

Мал разговор 2

-

21 [dvacet jedna]

Konverzace 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Од каде доаѓате? Od--- j---?
Од Базел. Z B-------.
Базел се наоѓа во Швајцарија. Ba----- l--- v- Š--------.
   
Смеам ли да ви го претставам господинот Милер? Mo-- v-- p--------- p--- M------?
Тој е странец. Je t- c------.
Тој зборува повеќе јазици. Ov---- n------ ř---. / M---- n------- j-----.
   
Дали сте овде по прв пат? Js-- t--- p-----?
Не, јас веќе бев овде минатата година. Ne- b-- j--- t--- u- m----- r--.
Но само една седмица. Al- j-- n- t----.
   
Како Ви се допаѓа кај нас? Ja- s- V-- u n-- l---?
Многу добро. Луѓето се љубезни. Ve--- s- m- t--- l---. L--- j--- m---.
И околината ми се допаѓа исто така. A k------ s- m- t--- l---.
   
Што сте по занимање? Čí- j---? / J--- j- v--- p-------?
Јас сум преведувач. Js-- p----------.
Јас преведувам книги. Př------- k----.
   
Дали сте сами овде? Js-- t--- s-- / s---?
Не, мојата сопруга / мојот сопруг е исто така овде. Ne- m--- ž--- / m-- m-- j- t--- t---.
А таму се моите две деца. A t-- j--- m- d-- d---.