македонски » чешки   Мал разговор 3


22 [дваесет и два]

Мал разговор 3

-

22 [dvacet dva]

Konverzace 3

22 [дваесет и два]

Мал разговор 3

-

22 [dvacet dva]

Konverzace 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Пушите ли? Ko-----?
Порано да. Dř--- a--.
Но сега не пушам повеќе. Al- t-- u- n-------.
   
Ќе Ви пречи ли, ако јас пушам? Va-- v--- ž- k-----?
Не, воопшто не. Ne- v---- n-.
Тоа не ми пречи. To m- n-----.
   
Ќе се напиете ли нешто? Dá-- s- n--- k p---?
Еден коњак? Dá-- s- k----?
Не, подобро едно пиво. Ne- r----- p---.
   
Патувате ли многу? Ce------- h----?
Да, тоа се најчесто службени патувања. An-- v------- j----- n- s------- c----.
Но сега сме овде на одмор. Al- t-- j--- n- d-------.
   
Каква горештина! To j- a-- v----!
Да, денес е навистина жешко. An-- d--- j- o------ h----.
Одиме на балконот. Po---- n- b-----.
   
Утре овде ќе има забава. Zí--- t--- b--- p----.
Ќе дојдете ли и Вие? Př------ t---?
Да, и ние исто така сме поканети. An-- j--- t--- p------.