македонски » чешки   Состанок / Средба


24 [дваесет и четири]

Состанок / Средба

-

24 [dvacet čtyři]

Schůzka

24 [дваесет и четири]

Состанок / Средба

-

24 [dvacet čtyři]

Schůzka

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Го пропушти ли автобусот? Uj-- t- a------?
Те чекав половина час. Če--- / Č----- j--- n- t--- p-- h-----.
Немаш ли мобилен со себе? Ne--- u s--- m----?
   
Следниот пат биди точен / точна! Př---- p---- p-----!
Следниот пат земи такси! Př---- s- v---- t---!
Следниот пат земи еден чадор со себе! Př---- s- v---- d------!
   
Утре сум слободен / слободна. Zí--- m-- v----.
Ќе се сретнеме ли утре? Se----- s- z----?
Жал ми е, но јас не можам утре. Zí--- b------ n-----.
   
Имаш ли нешто планирано за викендов? Má- n- v----- n--- v p----?
Или пак си веќе договорен / договорена? Ne-- m-- u- n--- d--------?
Предлагам да се сретнеме за викендот. Na------- a------ s- s------ / s------ o v------.
   
Ќе правиме ли пикник? Ne------- p-----?
Ќе одиме ли на плажа? Ne-------- n- p---?
Ќе одиме ли на планина? Ne-------- d- h--?
   
Ќе те земам од канцеларијата. Vy------ t- z k--------.
Ќе те земам од дома. Vy------ t- u t--- d---.
Ќе те земам од автобуската станица. Vy------ t- n- a--------- z-------.