македонски » чешки   Во градот


25 [дваесет и пет]

Во градот

-

+ 25 [dvacet pět]

+ Ve městě

25 [дваесет и пет]

Во градот

-

25 [dvacet pět]

Ve městě

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Би сакал / сакала кон железничката станица. Ch-- (j--) n- n------. +
Би сакал / сакала кон аеродромот. Ch-- (j--) n- l------. +
Би сакал / сакала во центарот на градот. Ch-- (j--) d- c-----. +
   
Како да стигнам до железничката станица? Ja- s- d------ n- n------? +
Како да стигнам до аеродромот? Ja- s- d------ n- l------? +
Како да стигнам до центарот на градот? Ja- s- d------ d- c-----? +
   
Ми треба такси. Po------- t---. +
Ми треба карта на градот. Po------- p--- m----. +
Ми треба хотел. Po------- h----. +
   
Би сакал / сакала да изнајмам еден автомобил. Ch-- s- p--------- a---. +
Еве ја мојата кредитна картичка. Ta-- j- m--- k------- k----. +
Еве ја мојата возачка дозвола. Ta-- j- m-- ř------- p-----. +
   
Што има да се види во градот? Co j- v t---- m---- k v-----? +
Појдете во стариот дел на градот. Bě--- d- s------ m----. +
Направете една градска обиколка. Zú-------- s- o------ j---- m-----. +
   
Појдете на пристаништето. Bě--- d- p-------. +
Направете една пристанишна обиколка. Zú-------- s- o------ j---- p--------. +
Кои други знаменитости ги има освен тоа? Ja-- d---- p------------- j--- t--- j----? +