македонски » чешки   Во природа


26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [dvacet šest]

V přírodě

26 [дваесет и шест]

Во природа

-

26 [dvacet šest]

V přírodě

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Ја гледаш ли кулата таму? Vi--- t- v--?
Ја гледаш ли планината таму? Vi--- t- h---?
Го гледаш ли селото таму? Vi--- t- v------?
   
Ја гледаш ли реката таму? Vi--- t- ř---?
Го гледаш ли мостот таму? Vi--- t-- m---?
Го гледаш ли езерото таму? Vi--- t- j-----?
   
Таа птица таму, ми се допаѓа. Ta---- p--- s- m- l---.
Тоа дрво таму, ми се допаѓа. Ta---- s---- s- m- l---.
Тој камен овде, ми се допаѓа. Ta---- k---- s- m- l---.
   
Тој парк таму, ми се допаѓа. Ta---- p--- s- m- l---.
Таа градина таму, ми се допаѓа. Ta z------ s- m- l---.
Тоа цвеќе овде ми се допаѓа. Ta-- k------ s- m- l---.
   
Мислам дека ова е убаво. Lí-- s- m- t-.
Мислам дека ова е интересно. Př----- m- t- z-------.
Мислам дека ова е прекрасно. To j- n-------.
   
Мислам дека ова е грдо. To j- o------.
Мислам дека ова е досадно. Př----- m- t- n----.
Мислам дека ова е ужасно. To j- s------.