македонски » čeština   Во хотел – пристигнување


27 [дваесет и седум]

Во хотел – пристигнување

-

27 [dvacet sedm]

V hotelu – příjezd

27 [дваесет и седум]

Во хотел – пристигнување

-

27 [dvacet sedm]

V hotelu – příjezd

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Имате ли една слободна соба? Má-- v---- p-----?
Јас резервирав една соба. Re-------- j--- s- p----.
Моето презиме е Милер. Jm----- s- M-----.
   
Ми треба една еднокреветна соба. Po------- j----------- p----.
Ми треба една двокреветна соба. Po------- d---------- p----.
Колку чини собата за една вечер? Ko--- s---- t-- p---- n- j---- n--?
   
Јас би сакал / сакала една соба со бања. Ch-- p---- s k--------.
Јас би сакал / сакала една соба со туш. Ch-- p---- s- s------.
Можам ли да ја погледнам собата? Mo-- t-- p---- v----?
   
Има ли овде гаража? Má-- t--- g----?
Има ли овде сеф? Má-- t--- s---?
Има ли овде факс? Má-- t--- f--?
   
Добро, ќе ја земам собата. Do---- c--- t-- p----.
Еве ги клучевите. Ta-- j--- k----.
Еве го мојот багаж. Ta-- j--- m- z--------.
   
Во колку часот е појадокот? V k---- h---- s- p----- s------?
Во колку часот е ручекот? V k---- h---- s- p----- o---?
Во колку часот е вечерата? V k---- h---- s- p----- v-----?