македонски » чешки   Во хотел – поплаки


28 [дваесет и осум]

Во хотел – поплаки

-

28 [dvacet osm]

V hotelu – stížnosti

28 [дваесет и осум]

Во хотел – поплаки

-

28 [dvacet osm]

V hotelu – stížnosti

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Тушот не работи. Sp---- n--------. +
Нема топла вода. Ne---- t---- v---. +
Можете ли тоа да го поправите? Mů---- t- n----- o------? +
   
Во собата нема телефон. Na p----- n--- t------. +
Во собата нема телевизор. Na p----- n--- t--------. +
Собата нема балкон. Te- p---- n--- b-----. +
   
Собата е премногу гласна. Te- p---- j- p----- h-----. +
Собата е премногу мала. Te- p---- j- p----- m---. +
Собата е премногу темна. Te- p---- j- p----- t----. +
   
Парното не работи. To---- n--------. +
Клима уредот не работи. Kl--------- n--------. +
Телевизорот е расипан. Te------- j- r------. +
   
Тоа не ми се допаѓа. To s- m- n-----. +
Тоа ми е прескапо. To j- p-- m-- p----- d----. +
Дали имате нешто поефтино? Má-- n--- l---------? +
   
Има ли овде во близина хостел? Je t--- p----- u------- p-- m-----? +
Има ли овде во близина пансион? Je t--- p----- n----- p------? +
Има ли овде во близина ресторан? Je t--- p----- n----- r---------? +