македонски » чешки   Во ресторан 1


29 [дваесет и девет]

Во ресторан 1

-

+ 29 [dvacet devět]

+ V restauraci 1

29 [дваесет и девет]

Во ресторан 1

-

29 [dvacet devět]

V restauraci 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Дали е слободна масава? Je t-- s--- v----? +
Ве молам, ми треба менито. Př------ m- p----- j------ l-----. +
Што би можеле да препорачате? Co b---- n-- d-------- / d---------? +
   
Јас би сакал / сакала едно пиво. Da- / d--- b--- s- r-- p---. +
Јас би сакал / сакала една минерална вода. Da- / d--- b--- s- r-- m--------. +
Би сакал / сакала еден сок од портокал. Da- / d--- b--- s- r-- p---------- d---. +
   
Јас би сакал / сакала едно кафе. Da- / d--- b--- s- r-- k---. +
Јас би сакал / сакала едно кафе со млеко. Da- / d--- b--- s- r-- k--- s m-----. +
Со шеќер, молам. S c------ p-----. +
   
Јас би сакал / сакала еден чај. Da- / d--- b--- s- č--. +
Јас би сакал / сакала еден чај со лимон. Da- / d--- b--- s- č-- s c-------. +
Јас би сакал / сакала еден чај со млеко. Da- / d--- b--- s- č-- s m-----. +
   
Имате ли цигари? Má-- c-------? +
Имате ли еден пепелник? Má-- p-------? +
Имате ли запалка? Má-- o---? / M----- m- p-------? +
   
Мене ми недостасува една вилушка. Ch--- m- v-------. +
Мене ми недостасува еден нож. Ch--- m- n--. +
Мене ми недостасува една лажица. Ch--- m- l----. +