македонски » чешки   Запознавање


3 [три]

Запознавање

-

3 [tři]

Seznamování

3 [три]

Запознавање

-

3 [tři]

Seznamování

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиčeština
Здраво! Ah--!
Добар ден! Do--- d--!
Како си? Ja- s- m---?
   
Доаѓате ли од Европа? Js-- z E-----?
Доаѓате ли од Америка? Js-- z A------?
Доаѓате ли од Азија? Js-- z A---?
   
Во кој хотел живеете? Ve k----- h----- b------?
Колку долго сте веќе овде? Ja- d----- u- t- j---?
Колку долго останувате? Ja- d----- t- z--------?
   
Ви се допаѓа ли овде? Lí-- s- V-- t---?
Дали сте овде на одмор? Js-- t- n- d-------?
Посетете ме! Př----- k- m-- n---- n- n-------!
   
Еве ја мојата адреса. Ta-- m--- m-- a-----.
Ќе се видиме ли утре? Uv----- s- z----?
Жал ми е, имам веќе нешто испланирано. Mr-- m- t-- a-- u- m-- v p---- n--- j-----.
   
Чао! Ča-!
Довидување! Na s--------!
До наскоро! Ta- z----!